fbpx

03feb10:00Vikingedåb i De Blå NæserDe Blå Næser, Sæby Vinterbaderforening, Co/Sæby Sejlklub, Havnen 9, Sæby

Hvad?

Vikingedåb er en tilbagevendende begivenhed hvor gæster er meget velkomne til at deltage i dåbsfesten. Efter dåbs ceremonien er klubben vært med servering af kaffe/te/kakao og boller/kage.

Når medlemmer i to på hinanden følgende sæsoner har bevist, at kunne udholde at springe i det iskolde vand, har de mulighed for at blive døbt efterfølgende sæson ved en ceremoni, som klubben afholder kl. 10:00 hvert år den første lørdag i februar. En vikingedåb, hvor skrællinger bliver udnævnt til vikinger og samtidig får tildelt et vikingenavn, som de øvrige medlemmer i klubben synes kendetegner personen. Skrællingerne som skal døbes kommer gerne festligt udklædt.
Inden dåben skal skrællingerne bevise overfor ceremonimesteren, at de kan opholde sig i havnebassinets kolde vand i mindst 30 sekunder, hvilket svarer til at svømme en vikingeskibslængde/cirka otte svømmetag, inden de kan stige op af vandet og blive døbt. (Det er ikke et krav at svømme)
Efter at der er skyllet efter med et lille glas mjød, kan de kalde sig vikinger og får udover et dåbsbevis et krus med deres vikingenavn og klubbens logo.

 

Fri entré

 

Foto: Droneskyeye, De Blå Næser Sæby Vinterbadere

Mere

Hvornår?

lør 3. februar 2024 10:00(GMT+01:00)

Hvor?

De Blå Næser, Sæby Vinterbaderforening

Co/Sæby Sejlklub, Havnen 9, Sæby

Other Events

Find vej

Comments are closed.