fbpx

Dette er en tilbagevendende begivenhed.

16aug13:0013:30Sommerhuse og bilpuder – turisme for folket!Kystmuseet (Sæby Museum), Søndergade 1B, 9300 Sæby

Hvad?

Månedens Historie – Sommerhuse og bilpuder – turisme for folket!

Marehalm og hybenroser! Strandkøbmanden sælger fiskenet og drager og kulørte strandsæt af plastic. Så ved man, at det er sommer i ”Vandkantsdanmark”! Sådan har det ikke altid været. For blot et par hundrede år siden, var hav og strand hovedsageligt arbejdsplads for fiskere.

Marehalm og hybenroser! Strandkøbmanden sælger fiskenet og drager og kulørte strandsæt af plastic. Så ved man, at det er sommer i ”Vandkantsdanmark”!

Sådan har det ikke altid været. For blot et par hundrede år siden, var hav og strand hovedsageligt arbejdsplads for fiskere.

”Hvorfra skal de meget bemidlede Gæster komme – som skal betale 7-10 Kroner for den Fornøjelse at ligge på Grenen og spille Sælhund?” Sådan skrev Holger Drachmann i Politiken i 1898, da man byggede Skagen Badehotel, men de kom da, badegæsterne!

Skagen Badehotel var for den absolutte elite med både hangar og garageanlæg! Det var dengang netop kun overklassen beskåret at ”ligge på landet” om sommeren, men idéen skulle slå an; turismen bredte sig – badebyer blev til.

Siden fik almindelige mennesker fritid, cykler, automobiler med broderede puder i – campingpladser blev anlagt og sommerhusgrunde blev udstykket.

Vi dykker ned i turisthistorien dér, hvor ferie bliver for folket, og vi ser blandt andet på nogle af de nye typer genstande, som dukker op samtidig med badegæsterne.

 

Arrangementet er gratis for museets gæster.
Entré: 100 kr

Mere

Hvornår?

onsdag 16. August 2023 13:00 1:00pm - 1:30pm(GMT+02:00)

Hvor?

Kystmuseet (Sæby Museum)

Søndergade 1B, 9300 Sæby

Other Events

Find vej

Kystmuseet (Sæby Museum)

Comments are closed.