fbpx

27feb19:30Sæby får købstadsrettigheder – Om Sæby i den sene MiddelalderMariehuset, Strandgade 13, 9300 Sæby

Hvad?

Det aktive liv i og omkring Sæby Kirke er stærkt medvirkende til at Sæby – byen ved havet – fik købstadsrettigheder i 1524. Det
er derfor vi nu fejrer 500års jubilæum. Jubilæet fejres i Sæby Kirke med en lang række arrangementer. Det første er et historisk foredrag med forfatteren Hans Gregersen, der vil fortælle om Sæby i den sene middelalder.

Sæbys historie går tilbage til middelalderen. Her langs kysten ved Kattegat voksede et beskedent fiskerleje frem, som tilrejsende karmelitermunke gjorde til en klosterby. I anledning af 500-året for Sæbys købstadsrettigheder tager forfatteren Hans Gregersen i dette foredrag tilhørerne med tilbage til det ældste Sæby. Det bliver en historie om de første beboere og om klostret og dets munke. Men også om børglumbispen Stygge Krumpen, der var årsag til, at Sæby i 1524 fik status som købstad. Få år senere fulgte de urolige år i 1530erne, hvor
Nordjylland blev hærget af borgerkrigen Grevens Fejde, og Danmark gik fra at være katolsk til at blive et protestantisk land.

Hans Gregersen er et kendt og anerkendt navn som forfatter. Han har siden 1975 udfoldet et omfattende forfatterskab, der bygger på hans store viden om og interesse for historie og kulturhistorie.

 

Foto: Sæby Kirke

Mere

Hvornår?

tirsdag 27. februar 2024 19:30 7:30pm(GMT+02:00)

Hvor?

Mariehuset

Strandgade 13, 9300 Sæby

Other Events

Find vej

Comments are closed.