fbpx

09sep19:00Mit liv med angst og autisme Foredrag med Mathilde Lusty SørensenCovid-19Manegen - Sæby Kulturhus, Rådhuspladsen 2, 9300 Sæby

Hvad?

Foredrag med Mathilde Lusty Sørensen.

Kom med til dette personlige foredrag om, hvordan man kæmper sig ud af angstens greb og det, der venter i fremtiden.

19-årige Mathilde indvier os i sit liv med autisme, angst, OCD, ADHD og spiseforstyrrelse samt en hverdag fyldt med udfordringer, mange skoleskift og stress. Mathilde håber med sin beretning at kunne give andre en følelse af, at de ikke er alene, og at det nytter at kæmpe videre.

Foredraget er bygget sådan op, at jeg starter med at fortælle om de første år af mit liv og om, hvordan det bliver tydligt for mine omgivelser, at jeg er anderledes og har nogle grundlæggende forudsætninger, som gør mit liv vanskeligere end livet for andre på min alder. Herefter følger en beskrivelse af mit møde med skolen, og af hvordan min autisme påvirkede mig op gennem mit skoleforløb, som bl.a. var præget af flere skift. Foredraget fokuserer herefter på den angst, som fulgte med som konsekvens af flere års stressbelastning, og som ødelagde mange år af mit barne- og ungdomsliv. En særlig opmærksomhed rettes mod mit arbejde ud af angsten, hvor jeg blandt andet viser og fortæller om de angstskemaer, som fik afgørende betydning for min rejse ud af angstens greb. Foredraget afsluttes med et blik ud i fremtiden og en udpegning af de mål, jeg allerede nu har nået, og som ligger og venter på mig.

Det er meget vigtigt for mig, at folk der har været til mit foredrag går hjem med en følelse af, at de ikke er alene, hvad enten de selv står i angst og autisme eller er pårørende. Jeg vil rigtig gerne have, at folk går hjem med en følelse af håb og med lysten til at kæmpe videre. Jeg vil også gerne medvirke til, at der sættes fokus på, at folk med autisme sagtens kan de samme ting, som andre mennesker uden diagnoser kan – jeg synes, at der er en tendens til, at folk tit tænker og tror, at autisme betyder, at man ingenting kan. Det vil jeg gerne være med til at ændre.

Billetter koster 50,- per styk.

Bestil billet

Mere

Hvornår?

onsdag 9. September 2020 19:00 7:00pm(GMT+02:00)

Hvor?

Manegen - Sæby Kulturhus

Rådhuspladsen 2, 9300 Sæby

Other Events

Find vej

Comments are closed.