fbpx

22apr13:0013:30Månedens historie - Besættelsestidens SæbyKystmuseet (Sæby Museum), Søndergade 1B, 9300 Sæby

Hvad?

Med udgangspunkt i udstillingen ”Nazismens ofre i Sæby” sætter vi i månedens historie i april fokus på besættelsestidens Sæby. Hør den spændende fortælling om da Sæby blev besat og hvordan man klarede sig gennem besættelsen.

Da klokken slog kvart over fire den 9. april 1940 brød tyske tropper den dansk-tyske grænse. I løbet af de næste timer rullede Hitlers krigsmaskine ind over Danmark, med intet mindre end 40.000 soldater. Målet var klart. Den totale besættelse af det danske territorie således, at man kunne sikre sig transporten af jernmalm fra Norge til Tyskland, såvel som sikker transport af tyske tropper nord på. Her gik Sæby naturligvis ikke fri.

 

I Sæby bemærkede man i de første dage af besættelsen kun den nye verdenssituation som lyden af lavtflyvende tyske bombefly, massiv og tung trafik, der fragtede tyske tropper og maskinel de få kilometer nordpå, mod Frederikshavn, rationering af brændsel og andre nødvendigheder såvel som mørklægning. Man var ikke tvivl om, at Danmark var besat. Kort tid efter, den 13. april ankom de første tyske tropper til Sæby og krigen kom for alvor tæt på.

Hvad ledte Hitler til at invadere og besætte Danmark? Hvilke konsekvenser fik det for sæbynitterne og hvordan klarede de sig gennem de fem mørke år?

 

Kom til månedens historie på Kystmuseet Sæby i april og få svar på dette og meget mere.

Arrangementet er gratis for museets gæster.

Mere

Hvornår?

lørdag 22. April 2023 13:00 1:00pm - 1:30pm(GMT+02:00)

Hvor?

Kystmuseet (Sæby Museum)

Søndergade 1B, 9300 Sæby

Other Events

Find vej

Kystmuseet (Sæby Museum)

Comments are closed.