fbpx

11maj15:0016:00Korkoncert Viken Vokal fra NorgeSæby Kirke, Strandgade 5, Sæby

Hvad?

Kammerkoret Viken Vokal og dirigent Njål Sparbo gæster Danmark for tredje år i træk

Det norske kammerkor Viken Vokal fejrer sit 5års jubilæum i Sæby, Skagen og Frederikshavn. I maj 2024 er det tredje gang koret besøger Nordjylland siden ”det er godt at være normand i Danmark”. På programmet er der kormusik af Knut Nystedt, Morten Lauridsen, Bjørn Kruse, Bernhard Lewkovitch, Einojuhani Rautavaara, Johannes Brahms, Hugo Wolf og Ralph Vaughan Williams.

Viken Vokal består af erfarne korsangere. Korets formål er at udvikle medlemmernes kunstneriske kompetencer, og repertoiret vælges således udfra at koret til stadighed får nye udfordringer. Korsangerne baserer deres aktivitet på aftenseminarer hver anden uge og har også egen kvartet- og oktet-øvelser, samt et par heldagsseminarer i løbet af hvert semester, hvor der arbejdes med sangteknik, frasering og musikals mening.

Koret ledes af sangeren Njål Sparbo, som har over 30 års erfaring som professionel sang- og scenekunstner med et omfattende repertoire indenfor opera, kirkemusik og samtidsmusik. Ved siden af solistkarrieren har han siden 2009 arbejdet med kunstnerisk forskning på Kunsthøjskolen i Oslo, Norges musikhøjskole og Universitetet i Bergen og kombineret musikteoretiske emner med kropssprog og psykofysik tilstedeværelse. Under pandemien studerede han ensemble-ledelse ved Norges musikhøjskole.

Sparbo er for tiden første amanuensis ved universitetet i Bergen, og har tidligere haft engagementer på Operahøjskolen, Norges musikhøjskole, universiteterne i Oslo, Bergen og Tromsø i tillæg til en række master-classes og seminarer i Norge, Sverige, Holland og USA. Han er meget brugt som stemmepædagog for kor og ensembler, bl.a. for Oslo Filharmoniske Kor, Bergen Filharmoniske Kor, Oslo Domkor, Oslo Domkirkes Ungdomskor og Operaens Børnekor.

Mere

Hvornår?

lørdag 11. maj 2024 15:00 3:00pm - 4:00pm(GMT+02:00)

Hvor?

Sæby Kirke

Strandgade 5, Sæby

Other Events

Find vej

Comments are closed.