fbpx

29okt14:00Koncert med Haderslev drenge- og mandskorSæby Kirke, Strandgade 5, Sæby

Hvad?

HADERSLEV DRENGEKOR blev stiftet af Henrik Skærbæk Jespersen i 2008.

Koret er et blandet drenge- og mandskor, der består af 60 sangere i alderen 9 år og opefter. Koret medvirker ved særlige gudstjenester i Haderslev Domkirke. Der er et højt aktivitetsniveau med koncerter, oplevelser og turnéer. En gang om året rejser koret til udlandet og har givet koncerter i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, England, Frankrig, Færøerne og USA. Deltagelse i stævner og masterclasses med ind- og udenlandske dirigenter er medvirkende til, at koret i løbet af kort tid har markeret sig som et stærkt, populært og efterspurgt drengekor. Har bl.a. sunget koncert i alle Danmarks 10 domkirker.

Målet er at skabe et kor, der i kraft af et stærkt fællesskab får gode musikalske og sociale oplevelser. Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver, i særskilte stemmegrupper og endvidere modtager drengene undervisning i solosang. Koret har indspillet tre cd’er.

Kongelig hofleverandør

Drengekoret har ved flere lejligheder sunget for den kongelige familie og den danske regering. Medvirken ved den kongelige barnedåb af Prinsesse Athena, sang for H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen i forbindelse med officielt besøg i Haderslev og genåbning af Slotskirken i Wittenberg. Senest (2023) medvirkede koret til H.E. Grev Henriks konfirmation i Frederikskirken i Paris. Koret var hovednavn ved ’Kirkeministerens julekoncert’ i 2017 – en koncert for bl.a. folketing og regering. I 2020 sang koret på Det Kongelige Teater i forbindelse med genforenings-galla. Koret er blevet transmitteret på dansk og tysk TV.

Repertoire

Korets repertoire er den klassiske kirkemusik – a cappella, i samspil med orgel/klaver eller orkester. Opførelser af Händels Messias, Faurés Requiem, Mozarts Requiem og Mozarts Kroningsmesse samt en række koncerter i europæiske domkirker og katedraler.

HENRIK SKÆRBÆK JESPERSEN er domorganist ved Haderslev Domkirke, hvor han foruden sit virke som orgelspiller, dels er stifter og dirigent af Haderslev Drengekor – og dels kunstnerisk leder af Haderslev Sangakademi, der er funderet i det sprudlende og omfattende korarbejde ved domkirken, der tæller omkring 200 sangere.

Henrik Skærbæk Jespersen er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk diplomeksamen og overtog i 2011 embedet som domorganist i en alder af 31 år. Videregående studier i korledelse på Det Fynske Musikkonservatorium ved Alice Granum og studier i den engelske kortradition i Cambridge.

Henrik Skærbæk Jespersen er en særdeles aktiv kordirigent, der har dirigeret utallige kor og koncerter i ind- og udland og han er efterspurgt som instruktør ved kurser og stævner i hele landet.

Henrik modtog i 2020 Frobeniusfondens store ærespris på 250.000 kr.

Der er fri entré til koncerten

 

Foto: Sæby kirke

Mere

Hvornår?

søn 29. oktober 2023 14:00(GMT+01:00)

Hvor?

Sæby Kirke

Strandgade 5, Sæby

Other Events

Find vej

Comments are closed.