fbpx

19jul14:0015:00Guidet tur - I Herman Bangs og Gustav Wieds fodsporKystmuseet (Sæby Museum), Søndergade 1B, 9300 Sæby

Hvad?

Hvad Skagen blev for malerne, blev Sæby for forfatterne, men i virkeligheden er det måske de færreste, der ved, at de berømte forfattere, Gustav Wied og Herman Bang, havde deres gang i Sæby. Derfor tager vi afsted på tur i Sæby i Gustav Wieds og Herman Bangs fodspor.

På mange måder er Herman Bang og Gustav Wied to vidt forskellige personer, der tilgik deres forfatterskab på hver sin måde. Alligevel deler de to forfattere også mange fælles træk, hvoraf deres tilknytning til Sæby kun er én ud af flere.

Sæby blev byen, hvor de to forfattere søgte tilflugt, når tilværelsen blev for hård, og de, af forskellige årsager, behøvede rekreation eller simpel ro til at pleje deres forfatterskaber. Her dannede Clasens Hotel blandt andet rammerne for de to forfatteres refugium. Vi ser da også, at den lille by ved østkysten inspirerede de to forfattere, da flere miljøer, bygninger og personer fra Sæby er afspejlet i flere af deres litterære værker.

På gåturen rundt i Sæbys gader kommer I til at se og høre om nogle af de områder og steder, der var inspirationskilder for de to forfattere.

Turen varer ca. 1 time, og vi mødes ved Kystmuseet Sæby kl. 14. Tag gerne praktisk fodtøj på.

 

Pris: Voksne 160 kr./ Børn: 60 kr. KØB BILLET

 

Velkommen til en spændende tur i Sæby i Gustav Wieds og Herman Bangs fodspor.

Foto: Gustav Wied i godt selskab i haven ved Clasens Hotel i Sæby, 1895, omgivet af fruentimmere.

 

Mere

Hvornår?

onsdag 19. juli 2023 14:00 2:00pm - 3:00pm(GMT+02:00)

Hvor?

Kystmuseet (Sæby Museum)

Søndergade 1B, 9300 Sæby

Other Events

Find vej

Kystmuseet (Sæby Museum)

Comments are closed.