Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Tom Jensen.

Udvidelse af Sæby Havn: Nu går vi i gang

CG Jensen A/S bliver totalentreprenør på det store havneudvidelsesprojekt i Sæby. Det blev offentliggjort efter et ekstraordinært møde i Teknisk Udvalg torsdag eftermiddag

Til november begynder maskinerne at snurre på Sæby Havn. Udbuds- og evalueringsprocessen er afsluttet, CG Jensen A/S er udpeget som totalentreprenør og det betyder, at selve anlægsarbejdet til det spændende havneudvidelsesprojekt nu kan sættes i gang.

– Det er et flot projekt, der læner sig tæt op af det, vi har udbudt, så vi er selvfølgelig rigtig glade. Det har været en lang proces, men nu har vi nået en vigtig milepæl og kan endelig komme i gang. Udvidelsen af Sæby Havn har stor betydning for lokalområdet og kan bidrage til at gøre Sæby endnu mere attraktiv at bo i, besøge og flytte til, siger Karsten Thomsen, formand, Teknisk Udvalg, Frederikshavn Kommune.

Det nye havneområde bliver anlagt syd for den nuværende indsejling. Det består blandt andet af en 600 meter lang ydermole, to nye havnebassiner med ekstra bådpladser og et vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP’ere. Samtidig skal der etableres nye landarealer med plads til vinteropbevaring af både.

Flere funktioner flyttes fra det nuværende havneområde – til det nye, og de to områder skal bindes sammen af broer og promenader langs kajer og moler.

Råhavnen står klar november 2021
Selve anlægsarbejdet tager et år, og til november 2021 står råhavnen færdig. Det forventes dog, at den yderste del af den nye mole allerede kan tages i brug til juni. Pladserne her vil blive brugt til de både, der har kontrakt, men som midlertidigt ligger på en gæsteplads, og til de bådejere, der står på venteliste.

– Der står ikke en nøglefærdig havn klar til næste år. Vi anlægger en råhavn, hvor kommunen står for investeringen i de nye havnebassiner og i infrastrukturen på havneområdet. Den videre udvikling, investering og mere konkrete indretning skal ske i tæt dialog og samarbejde med private og foreninger – og det ser vi meget frem til, siger Karsten Thomsen, formand, Teknisk Udvalg.

Samlet set vil Sæby Havns kapacitet komme op på omkring 430 bådpladser, når den nye råhavn står klar og broerne i den gamle havn er blevet renoveret – alt efter bådpladsernes størrelse.

Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X