Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Frederikshavn Kommune

Lokale lystbådehavne i nyt samarbejde om frihavnsordning

Har du fast bådplads i en lystbådehavn i Frederikshavn Kommune – kan du frit besøge de andre lokale havne i op til en uge – helt gratis. Sådan lyder en ny frihavnsordning blandt lystbådehavnene, der nu er trådt i kraft

Lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune gør det gratis for indehavere af en fast bådplads at gæste hinandens havne, i første omgang frem til den 30. juni 2020. Et helt nyt initiativ, der er kommet på plads for blandt andet at holde hånden under de lokale forretninger og restauranter, som også mærker konsekvenserne af corona-situationen, fordi der er langt færre gæstesejlere i havnene.

– Vi er naturligvis også påvirket af corona-situationen. Grænserne er fortsat lukkede, så det er svært at svare på, hvornår vi får sejlere på besøg fra udlandet – og samtidig ved vi ikke, hvor mange danske sejlere, der tager på længere ture. Derfor har vi indgået den her nye aftale, som vi håber, mange vil benytte sig af – og jo flere sejlere, der tager rundt mellem vores havne, des større afsmittende effekt, håber vi, det får på omsætningen hos de lokale erhvervsdrivende, siger Birger Isaksen, havnekoordinator for de kommunale lystbådehavne.

Den nye ordning gælder lystbådehavne i hele kommunen fra Voerså til Skagen – og er et tilbud, der kan benyttes af alle fastliggere. Udlevering af Frihavnsmærkatet sker i den havn, man er tilknyttet – og her kan man også forhøre sig om retningslinjerne for ordningen. Havnene kan besøges i op til en uge af gangen, hvorefter der skal gå fire dage, før man igen kan komme på besøg.

Stor begejstring og fuld opbakning blandt havnene
Initiativet bag den nye frihavnsordning kom i stand kort efter en præsentation af idéen på det seneste møde i Teknisk Udvalg. De lokale lystbådehavne modtog idéen med begejstring og fuld opbakning – og i Kristi Himmelfartsferien er ordningen da også blevet flittigt brugt – af ca. 60 både.

Vi håber, den nye, midlertidige frihavnsordning vil medvirke til at give de lokale virksomheder en håndsrækning, her i en vanskelig tid, hvor vi mangler gæster og omsætning. Det er et lokalt initiativ, som forhåbentligt vil skabe lokal aktivitet, når bådene flytter sig mellem havnene. Ikke mindst er her tale om et godt samarbejde, hvor kommunale-, foreningsdrevne- og private havne går sammen om at skabe mere aktivitet i lokalområderne, siger Karsten Thomsen, formand, Teknisk Udvalg, Frederikshavn Kommune.

Ordningen kører indtil videre frem til den 30. juni 2020 og evalueres løbende. Juli er højsæson, og tæller derfor ikke med, men under den løbende evaluering, vil havnene vurdere, om aftalen skal fortsætte efter juli.

Fakta

Følgende havne er med i ordningen:

  • Skagen Lystbådehavn
  • Aalbæk Havn
  • Strandby Lystbådehavn
  • Rønnerhavnen
  • Frederikshavn Marina
  • Sæby Havn
  • Voersaa Havn
Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X