Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Freepik

Ny tendens i Nordjylland: Flere tilflyttere end fraflyttere

Tal fra 2019 viser, at Nordjylland er den region som færrest flytter fra. Dog er det også første gang i over 13 år, at Nordjylland har flere tilflyttere end fraflyttere.

Lejeloven.dk har kigget på fra- og tilflytninger mellem regioner, og informerer dig her om, hvad du skal være ekstra opmærksom på ved din fraflytning, for at undgå juridiske faldgruber som kan koste dig dyrt.

Kigger man på nye tal fra Danmarks Statistik for fraflytninger mellem regioner, er Region Nordjylland den region, som færrest flytter fra. Faktisk er det i 2019 første gang i mere end 13 år, at Nordjylland har haft flere tilflyttere end fraflyttere.

Region Fraflytninger Tilflytninger Netto
Hovedstaden 33.623 32.163 1.460
Midtjylland 24.192 25.165 -973
Sjælland 22.202 23.645 -1.443
Syddanmark 21.976 20.910 1.066
Nordjylland 11.609 11.719 -110

Kilde: Danmarks Statistik

Nordjylland – en børnevenlig region
Noget tyder på, at det særligt er børnefamilierne der har fået øjnene op for Nordjylland. Den største forskel mellem fraflyttere og tilflyttere i Nordjylland ses nemlig i aldersgruppen 0-9 år, som har en tilvækst på 160 personer, mens personer 10-19 år kommer lige efter med en tilvækst på 133.

Samtidig med at børnefamilier flytter til Nordjylland, er det særligt de unge i tyverne som flytter derfra. Dette kan skyldes, at antallet af uddannelsespladser på videregående uddannelser i Nordjylland er mindre end i nogle af de andre regioner.

Er det din tur til at flytte i 2020? – Tips ved fraflytning af lejebolig

Når man fraflytter et lejemål går det ofte stærkt, fordi man er optaget af at komme godt på plads i sit nye hjem. Det kan dog være en god ide at lægge lidt flere kræfter i sin fraflytning, hvis man gerne vil sikre sig at få mest muligt tilbage af sit depositum.

Lejeloven.dk giver dig her 3 råd til, hvordan du kan komme allerbedst igennem din flytning:

  • Kig på din lejekontrakt: Er din lejekontrakt indgået før eller efter den 1. juli 2015? Dette fortæller noget om, hvor stor en istandsættelse udlejer kan kræve af lejemålet. Hvis din lejekontrakt er indgået før den 1. juli 2015, kan din udlejer nemlig kræve, at du afleverer lejemålet helt nyistandsat, såfremt lejemålet var nyistandsat, da du overtog det. Det betyder, at udlejer kan kræve, at alt fra gulv til køkken og bad, skal fremstå som nyt igen, når du flytter. Er din lejekontrakt derimod indgået efter den 1. juli 2015, kan din udlejer kun kræve det der kaldes en normalistandsættelse. En normalistandsættelse indebærer oftest blot en ny omgang maling eller frisk tapetsering.
  • Forbered dig på indflytningssynet: Når du holder fraflytningssyn med din udlejer, vil I som regel gennemgå den samme liste af punkter, som I gennemgik ved indflytningssynet. Det kan derfor være en god ide, at kigge listen igennem inden fraflytningssynet. Så har du nemlig mulighed for at udbedre punkterne inden, og på den måde komme din udlejer i forkøbet.
  • Giv kun din underskrift hvis du er enig: Når du gennemgår lejemålet med din udlejer, vil din udlejer notere eventuelle ting som skal udbedres. Her er det meget vigtigt, at du er opmærksom, og ikke skriver under på fraflytningsrapporten, hvis ikke du er enig med din udlejer. Når du først har skrevet under, er der nemlig ikke noget at gøre, og du hæfter for de udbedringer som er noteret på fraflytningsrapporten.
Kilde Lejeloven.dk
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X