Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Frederikshavn Kommune

Ud af hamsterhjulet

Skolerne i Frederikshavn Kommune tager nu utraditionelle midler i brug for at holde humøret og skole-motivationen oppe hos de ældste skoleelever. ‘Ud af hamsterhjulet’ er overskriften på en komplet virtuel skoledag, der kommer til at løbe på tværs af samtlige 8. til 10.klasser i kommunen torsdag den 18. februar 2021

Som ung kan det sidste års tid virke som et helt liv. Historierne om mistrivsel blandt de unge bliver flere og flere. Og det bliver sværere og sværere at motivere sig til undervisningen foran skærmen. Derfor tager skolerne i Frederikshavn Kommune et usædvanligt redskab i brug for at ruske op i de ældste elever og minde dem om, at der er et liv og en verden på den anden side af corona-krisen.

Torsdag den 18. februar omlægges al anden undervisning for eleverne i 8. til 10.klassetrin på samtlige af Frederikshavn Kommunes skoler samt privat- og friskoler, og i stedet bliver de unge hevet rundt i en virtuel tour de force i de muligheder og oplevelser, der venter dem, når verden igen lukkes op.

– Vi kan desværre ikke sætte dem ind i bussen og tage på ekskursion, som man måske ville have gjort tidligere. At det foregår foran skærmen er desværre et vilkår. Men vi kan give dem en alt andet end almindelig hjemmeundervisningsdag. En dag med fuld gas på alt det unge bør være fyldt op af: drømme for fremtiden, møde nye spændende mennesker og høre inspirerende historier, siger Anders Brandt Sørensen, der er formand for Børne- og Ungeudvalget i Frederikshavn Kommune.

En vitaminindsprøjtning til corona-trætte unge
Programmet sendes lives fra Maskinhallen i Frederikshavn og fra, at undervisningsminister Ane Halsboe-Jørgensen åbner dagen, så byder programmet på alt fra sportsstjerner til TV-personligheder kendt fra bedste sendetid til den personlige fortælling om, hvordan man som ung vender tragiske oplevelser til noget positivt.

– De unge fortjener ganske simpelthen at få nogle oplevelser. Vi ryster posen i forhold til elevernes GoogleMeet-hverdag hjemme ved skærmen. Vi har forsøgt at finde på nogle skæve og anderledes indslag, der måske nok foregår foran skærmen, som de er vant til, men som også kommer til at kræve fysisk bevægelse, mentale pitstops og en ordentlig vitaminindsprøjtning, siger Anders Brandt Sørensen.

Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X