Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Frederikshavn Kommune, Kappelborg og Musikskolen
genopliver de syngende telegrammer.
Foto: Arkivfoto/Freepik

Samarbejde skaber musikalske hilsner

Et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, Kappelborg og Musikskolen genopliver de syngende telegrammer, der skal bringe glæde til flere af kommunens borgere

Elever fra Musikskolen Frederikshavn og musikere fra Kulturhus Kappelborg løfter i disse dage humøret hos ældre og andre grupper, der har det svært i denne coronatid. Humørløftet i Frederikshavn Kommune sker gennem den danske sangskat.

– Vi har flere korsangere hos os, der savner at synge sammen med andre, da vi jo ikke kan mødes. Derfor fandt vi på det her initiativ, der både kan bringe glæde til borgerenes hverdag og samtidig give en god mulighed til vores sangere, så de kan få luftet de musikalske talenter, siger Thomas Albæk Jakobsen, der er leder af Musikskolen i Frederikshavn.

Kulturhuset Kappelborg sender også en musiker ud som syngende telegrammer.

– Vi er midt i en tid, der er særlig svær for visse borgere, og gennem det her initiativ øjnede vi en mulighed for at kunne gøre en positiv forskel. Så det støtter vi gladelig op om, fortæller Lars Illum, der er leder af Kulturhus Kappelborg.

Sang under åben himmel

Et syngende telegram begynder ved, at personalet ved hjemmeplejen, aktivitetsområdet, bostøtten og botilbuddet – både privat og kommunalt – kontakter en koordinator, hvis de kender til borgere, der vil have glæde af et opmuntrende, syngende telegram.

– Vi håber virkelig, at det her kommer til at bringe glæde og smil ind i en hverdag, der ellers er meget berørt af de mange hensyn til corona, siger Lars Illum

Når personalet har taget kontakt, sendes to-tre korsangere eller en musiker ud til at optræde foran borgerens hjem. Det syngende telegram leveres på den måde uden, at sangeren kommer ind i borgerens hjem, hvilket sikrer, at man overholder kravene om afstand.

– Det er frivillige korsangere, der stiller op for at skabe glæde i en tid, der er svær for mange. Vores opgave er sådan set bare at sætte dem i kontakt med de borgere, som kan have glæde af et syngende telegram, siger Thomas Albæk Jakobsen.

Det er borgere i hjemmeplejen, fra aktivitetscentrene samt borgere med bostøtte og borgere i botilbud, der kan modtage de syngende telegrammer.

Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X