Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Frederikshavn Kommune

Frederikshavn sender EM-hilsen til Herning

Frederikshavn bliver ikke værtsby for EM i kvindehåndbold i december Men landsholdsspillerne fra Sverige, Spanien, Rusland, Tjekkiet og Danmark får en varm og kærlig hilsen fra Frederikshavn

Ikke færre end 75 kvinder fra Frederikshavn har strikket, så pindene har glødet de seneste uger. De har strikket 200 varme EM-huer til spillere og ledere på det danske, svenske, spanske, russiske og tjekkiske landshold. Huerne, der er enten røde eller blå, er forsynet med festlige pomponer i de respektive nationalflags farver. De bliver ikke synlige i Frederikshavn, som skulle have været værtsby for de indledende EM-kampe 3.-7. december. Men EM-huerne kommer til at varme både ører og hjerter hos spillerne, når de ankommer til Herning, hvor de indledende kampe i stedet bliver spillet.

– Huerne er et symbol på frederikshavnernes passion for håndbold og vores gæster. Det er med blødende hjerter, at vi må afstå EM-værtskabet, som vi havde glædet os så meget til. Til alle jer, der har lagt jeres hjerter, tid og energi i at forberede verdens bedste EM-værtskab, vil jeg sige tusind tak. I yder en kæmpe indsats for, at vores gæster skal føle sig velkomne. At de skal føle sig særlige og tage her fra med en oplevelse for livet. Tak for det og tak for jer, lyder det fra Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Spillerne får sammen med EM-huen også en personlig borgmesterhilsen oversat til originalsprog og et håndlavet hjerte i træ fremstillet af unge, der er tilknyttet Projektafdelingen i Frederikshavn Kommune. I værkstedet på Gl. Skagensvej får de unge en chance for at opleve fællesskabet og glæden ved at udføre et stykke arbejde, der giver værdi for andre. De har mange nederlag med i rygsækken som følge af et handicap, eller fordi de har været hårdt ramte af stress, angst, autisme eller lignende. På Gl. Skagensvej oplever de dagligt små og store successer ved at udføre et meningsfuldt stykke arbejde.

Sammen hver for sig

I Frederikshavn har det – trods en vanskelig tid med strenge corona-restriktioner, ikke været svært at mobilisere de lokale kræfter og involvere byens borgere i forberedelserne til EM-værtskabet. Det har ikke været muligt at samles i strikkecaféer, men strikkeminister i Frederikshavn, Jette Varmløse har sørget for, at strikkerne enten selv kunne hente eller få leveret et strikke-kit og den måde gjort det muligt at strikke sammen hver for sig.

Børn og voksne i kommunens dagplejer og daginstitutioner har kreeret fine, fantasifulde julehjerter, der kommer til at pynte i Frederikshavns midtby og i Arena Nord, så julestemningen kan indfinde sig, selv om håndboldfesten er aflyst i denne omgang.

– Det er ærgerligt, at vi ikke får mulighed for at levere værtskab i verdensklasse til EM 2020. Men vi har en fantastisk opbakning fra virksomheder, foreninger og borgere i vores kommune til at gå efter de muligheder, der byder sig. Der kommer nye muligheder for at byde ind på værtskaber for store events som EM og VM i håndbold. Og når chancen opstår, så er vi klar igen, udtaler Per Malmberg, direktør i Arena Nord, Frederikshavn.

Fakta

EM i kvindehåndbold 2020 skulle have været afviklet i Norge og Danmark i december. Kampene skulle spilles i Boxen i Herning og Arena Nord i Frederikshavn. På grund af restriktioner som følge af corona-pandemien har Norge trukket sig som vært, og EM afvikles derfor i Danmark.

DHF valgte for to uger siden at flytte EM-værtskabet fra Frederikshavn i forbindelse med nedlukningen af de syv nordjyske kommuner, da regeringens udmelding var, at restriktionerne først ville blive ophævet den 3. december.

Kvindelandsholdene fra Sverige, Spanien, Rusland og Tjekkiet skulle have spillet indledende EM-kampe i Arena Nord i Frederikshavn den 3., 5. og 7. december 2020. Disse kampe bliver i stedet spillet i Herning.Foto

Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X