Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Frederikshavn Kommunne

Ny interaktiv musikalsk oplevelse ved Krudttårnet

Projektet URVÆRK er en musikalske oplevelse i 360 grader og blevet til i samarbejde mellem komponist Mathias Madsen Munch, Frederikshavn Kommune og Fonden Tordenskiold

Komponist Mathias Madsen Munch og lyddesigner Anders Amdisen, begge født og opvokset i Nordjylland, får i denne måned premiere på et nyskrevet interaktivt værk, der etableres rundt om Krudttårnet i Frederikshavn. Værket har premiere i det fri onsdag d. 29. juli, hvor el-violinist Jens Elfving sætter strengene i svingninger til de 12 opsætninger, som spiller frem til lørdag d. 1. august.

Initiativet “Sammen om kunsten” blev i juni søsat i samarbejde mellem Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Bikubenfonden og Det Obelske Familiefond med støtte fra kulturministeren. Med indsatsen har kunstnere haft mulighed for at søge støtte til udvikling og afholdelse af nytænkende kunstoplevelser og formidlingsformater inden for rammerne af coronakrisens restriktioner.

I Frederikshavn var de hurtige til at gribe muligheden for at stå sammen om kunsten, da komponist Mathias Madsen Munch præsenterede idéen om at etablere en interaktiv musikalsk oplevelse i 360 grader foran byens ældste bygningsværk, Krudttårnet fra 1690. I URVÆRK bevæger publikum sig rundt med sikker afstand til de øvrige gæster, mens de oplever ny klassisk musik på nærmeste hold på rejsen rundt om tårnet. Inden publikum selv skal på banen, bliver de introduceret til værket af kunstnerne bag installationen, når urværket trækkes op kl. 12:00, 13:30 og 19:00. Adgangen til værket er ganske gratis og åben for alle publikumsgrupper fra 29. juli til 1. august.

I et samarbejde mellem Mathias Madsen Munch, Fonden Tordenskiold, Kultur- og Fritidsudvalget og Udvikling og Erhverv i Frederikshavn Kommune blev rammerne for projektet fastlagt på rekordtid, med en sådan appeal, at det lykkedes at skaffe opbakning fra to af landet største private fonde: Augustinus Fonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Fonde, der begge støtter projekter, der udvikler nytænkende og eksperimenterende formater med fokus på langsigtet forankring. Og her har URVÆRK gjort sig bemærket som et værk, der inviterer publikum inden for i den klassiske musik på en tilgængelig og interaktiv vis.

– Det er helt exceptionelt, at vi er lykkedes med at skaffe så markant en opbakning til etableringen af URVÆRK. Det kan kun lade sig gøre, når der er lokal handlekraft og fælles visioner på plads, og derfor glæder vi os til at præsentere værket 12 gange fra onsdag 29. juli til lørdag 1. august, siger komponist Mathias Madsen Munch, der siden start juni har arbejdet i døgndrift på at få projektet på plads.

Ud over moralsk opbakning har Frederikshavn Kommunes Frie Midler bakket op med økonomisk støtte til installationsværket, der består af 12 forbundne højttalere, som etableres i en ring rundt om Krudttårnet. De 12 højttalere repræsenterer hvert sit musikalske klokkeslæt i urværket og kommer efterfølgende kommunens kulturliv til gavn, så den lokale forankring kan sikres.

– Som formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune er jeg utroligt glad for, at det er lykkedes at stable et så ambitiøst kunstprojekt som URVÆRK på benene, der har øje for, at alle publikumsgrupper skal inviteres inden for i den klassiske musik. Vi har oplevet en imponerende opbakning til at realisere værket lokalt, og det er fantastisk at se, hvordan hele setuppet omkring værket nu forankres på tværs af kommunens kulturinstitutioner. At det er lykkedes at få to store nationale fonde som Augustinus Fonden og Louis-Hansen Fonden til at støtte dette nyskrevne performanceværk i Frederikshavn fortæller mig, at kulturaktørerne i byen er med på at rykke hurtigt og slå til, når mulighederne byder sig, og vi håber at URVÆRK afføder nye innovative idéer i de kommende år, siger udvalgsformand Mette Hardam.

Aktørerne bag URVÆRK er allerede i gang med at udtænke, hvor og hvornår værket skal genopsættes i 2021.

URVÆRK opføres i alt 12 gange i løbet af uge 31 foran Krudttårnet i Frederikshavn:

  • Onsdag d. 29. juli kl. 12:00, 13:30 og 19:00
  • Torsdag d. 30. juli kl. 12:00, 13:30 og 19:00
  • Fredag d. 31. juli kl. 12:00, 13:30 og 19:00
  • Lørdag d. 1. august kl. 12:00, 13:30 og 19:00

Der er gratis adgang til værket, som også gennemføres i tilfælde af let regn.

Medvirkende

El-violinist: Jens Elfving
Lyddesign: Anders Amdisen
Komposition: Mathias Madsen Munch

på www.mathiasmadsenmunch.dk/urvaerk kan I læse mere om værket og finde yderligere info om komponisten og de medvirkende.

Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X