Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Tom Jensen

Muligheder for Vækst – Muligheder for mennesker

Nu kan du bidrage til Frederikshavn Kommunes udviklingsstrategi. Byrådet fremlægger nu et forslag til en revision af kommunens udviklingsstrategi i offentlig høring. Borgere, foreninger, professionelle bestyrelser og andre kan sende kommentarer og idéer til forslaget i perioden fra 12. februar til 19. april 2020

Alle danske kommuner skal vedtage eller revurdere deres udviklingsstrategi i hver byrådsperiode ifølge Planloven. Økonomiudvalget har set den eksisterende udviklingsstrategi ”Muligheder for Vækst – Muligheder for Mennesker” efter i sømmene og vurderet, at strategien stadig er aktuel i forhold til at sætte retning for kommunens vækst og udvikling. En række mål er eksekveret siden 2015, og kommunen er i bevægelse på mange fronter. Frederikshavn Kommunes investerer i havneudvidelser i Skagen og Frederikshavn. Der planlægges udvidelse af Sæby Havn og omdannelse af Frederikshavn midtby. Der er ansat en erhvervsplaymaker og initiativet Move North er søsat for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, og indsatsen for øget bosætning i hele kommunen er intensiveret.

Fornyet strategi skal sikre fremgang
Med en fornyelse af den eksisterende udviklingsstrategi er sigtet at udnytte fremgangen og effekterne af investeringerne ved at skrue endnu mere op for muligheder for bæredygtig vækst og mulighed for mennesker og skabe konkrete handlinger, som tager afsæt i fire temaer: Liv – Arbejdskraft – Byer og Uddannelse. Ambitionen er at arbejde for et helt samfund, hvor det er muligt at leve det gode hverdagsliv i form af gode job, karriere- og uddannelsesmuligheder, attraktive boliger, et rigt handelsliv og mangfoldige kultur- og fritidstilbud – hvad enten man bor i byen eller oplandet.

Fælles mål og retning
I arbejdet med revideringen af kommunens udviklingsstrategi har kommunen samarbejdet med Frederikshavn Erhvervsråd om deres nye strategi for at sikre, at der er fælles mål og retning. Kommunens fire vækstspor er blevet udvidet til også at omfatte ”recycling” – dvs. genbrug, bæredygtighed og cirkulær økonomi. Med i den reviderede udviklingsstrategi er der også arbejdet med FN’s Verdensmål, der skal bidrage til bæredygtig vækst og nye arbejdspladser.

Byrådet håber, at forslaget til udviklingsstrategien vil give anledning til overvejelser, idéer og kommentarer fra borgere, foreninger, virksomheder, professionelle bestyrelser og andre aktører:

– Vi er én kommune og mange kræfter, og vi kan kun realisere udviklingsstrategien ved at stå sammen om indsatserne. Strategien er en invitation til alle, der kan og vil bidrage, til at komme med input og til at realisere de muligheder, vi har, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Bidrag med dine idéer
Du kan se forslaget til udviklingsstrategi 2020-2024 ”Muligheder for Vækst – Muligheder for mennesker” under høringer og afgørelser.

Send dine kommentarer og idéer på e-mail til: post@frederikshavn.dk.

Den offentlige høring løber i perioden fra 12. februar til og med 19. april 2020.

Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X