Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Foto: Frederikshavn Kommune

Travlhed i dagtilbud og skoler: Frederikshavn Kommune gør klar til genåbning

Med særlig fokus på afstand, hygiejne og rengøring gør skoler og dagtilbud lige nu klar til at tage imod børn op til 5. klasse. Det sker når det offentlige Danmark efter påske genåbner i fase 1

Der er – trods påskeferien – travlt på skoler og dagtilbud rundt omkring i Frederikshavn Kommune. Her gør man klar til at åbne efter ferien, hvor alle dagplejer, vuggestuer, børnehaver og skoler så småt åbner dørene igen. Åbningen sker efter Statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at institutioner for børn op til 5. klasse skal genåbnes, efter børnene har været hjemsendt grundet corona-epidemien siden midt marts.

– Vi glæder os meget til at se vores elever igen ude på skolerne, men lige nu har vi også travlt. Vi har fået retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om både hygiejne, rengøring og afstand mellem eleverne, som vi skal opfylde, inden eleverne starter, fortæller Anette Nedermark, der er skolechef i Frederikshavn Kommune.

Både skoler og dagtilbud har modtaget vejledninger fra Sundhedsstyrelsen, der skal være med til at sikre, at medarbejdere og børnene kan vende trygge tilbage til institutionerne og skolerne.

– Hos os betyder det blandt andet, at forældrene skal melde ind via Tabulex, præcis hvornår de har brug for pasning – med tidspunkt for både aflevering og afhentning. Det gør vi simpelthen for at sikre, at der ikke er for mange børn, der bliver afleveret samtidig. På den måde kan vi holde afstand, siger Gitte Julie Højbjerre, der er dagtilbudschef i Frederikshavn Kommune.

Alle institutioner åbnes
Alle skoler og dagtilbud i Frederikshavn Kommune genåbner i uge 16. Dog ikke onsdag den 15. april, som regeringen ellers lagde op til på pressemødet.

– De fleste skoler åbner først torsdag eller fredag. Det gør de, fordi vi skal være sikre på, at vi kan overholde alle retningslinjer. På den måde kan både elever og ansatte møde trygt ind igen, siger Anette Nedermark.

Ligesådan ser det ud på dagtilbudsområdet, hvor institutionerne åbner i slutningen af uge 16 og starten af uge 17.

– Alle vores tilbud bliver åbnet igen så hurtigt som muligt, men det er vigtigt for os, at alle retningslinjer overholdes inden da. Derfor tager det enkelte steder lidt ekstra tid, før vi er klar til at tage imod børnene igen. Nødpasning er dog åbent i mellemtiden, hvilket kan aftales direkte med egen institution, slutter Gitte Julie Højbjerre.

Alle forældre til børn op til 5. klasse i Frederikshavn Kommune vil modtage direkte information om, hvornår institutionerne åbnes, og hvordan hverdagen her skal fungere.

Læs Q&A om genåbning af dagtilbuddene

Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X