Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Arkivfoto / Freepik

Ungeklimarådet laver bæredygtig pop-up restaurant

Spis, hyg og vær klimabevidst i Maskinhallen i Frederikshavn, der omdannes til restaurant i bæredygtighedens navn lørdag 8. februar kl. 18

Tre skønne retter, en aften i godt selskab og ny inspiration med hjem. Sådan håber Ungeklimarådet, at lørdag 8. februar kommer til at forløbe for de gæster, der besøger pop-up restauranten i Maskinhallen i Frederikshavn. Måltidet består af retter, der er henholdsvis vegetariske eller tilberedt af årstidsbestemte og lokalt producerede råvarer og af fødevarer, der ellers var endt som madspild.

”Vi er ikke ude på at konkurrere med byens restauranter, vi vil med det her enkeltstående event gerne ud med ideen om hvor nemt og lækkert, det er at spise miljø- og klimavenligt. Madens klimaaftryk er nemt at sætte ned. Der er jo stor forskel på om dine grøntsager er produceret i Vendsyssel eller i Spanien. Samtidig er madspild et emne, der optager mange. Her vil vi gerne skubbe til folks fantasi, så de også derhjemme er mere kreative for at få spist alle resterne op,” siger Marie Hjarbæk Andersen, medlem af Ungeklimarådet i Frederikshavn Kommune.

Ungeklimarådet vil inspirere gæsterne til at ændre madvaner – uden løftede pegefingre

En aften for alle
Pop-up restauranten henvender sig til alle interesserede. Der er plads til 40, og det er derfor nødvendigt at reservere plads på forhånd. Medlemmerne af Ungeklimarådet serverer maden, mens en professionel kok står bag menuen:

”Vi vil gerne sætte fokus på, at lækker mad ikke nødvendigvis behøver at være en stor bøf, men at det også kan laves ude fra nogle billigere og lækre fødevarer. Der er talt meget om, at oksekød har et stort klimaaftryk, men i stedet for at tale mere om det, så lad os i stedet se på, hvor let det er at lave et lækkert måltid af madspild, af lokale og årstidsbestemte fødevarer, og som måske også er vegetariske. Så er vi dækket ind, så CO2udledningen bliver så lille som muligt. Samtidig håber vi, at alle får en rigtig hyggelig aften,” fortæller Valentina Skjoldborg Viviano fra Ungeklimarådet.

Pop-up restauranten åbner lørdag 8.februar i Maskinhallen i Frederikshavn. Dørene slås op klokken 18 og middagen begynder 18.30. Billetterne koster 120 kroner pr person, og de købes efter først til mølle princippet på ungeklimaraadet@gmail.com Drikkevarer købes kontant til arrangementet, og der er mulighed for både at drikke et godt glas økovin, økoøl eller økosaft.

Prisen for menuen er sat, så den dækker omkostningerne, dvs. fx leje af lokale og løn til den professionelle kok, der har specialiseret sig i madspild og klimavenlig mad.

TILMELD NU (Send email)

Om Ungeklimarådet

Ungeklimarådet har tidligere holdt et event med fokus på genbrugstøj, og har flere arrangementer i støbeskeen. Ungeklimarådet i Frederikshavn Kommune kom til verden efter anbefaling fra Ungebyrådet, og “voksen-byrådet” besluttede at følge anbefalingen. Danmarks første kommunale Ungeklimaråd holdt sit første møde i foråret 2018. Inspirationen til Ungeklimarådets arbejde bliver blandt andet hentet fra Klimaambassaden på Danmarks grønne tænketank, Concito, og fra Frederikshavns tyske venskabsby Bremerhaven, der har Tysklands eneste “Jugendklimarat”.

Kilde Frederikshavn Kommune
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X