Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Ifølge Per Normann, der er cykelansvarlig i Biltema, er det vigtigt at give cyklen et grundigt tjek inden afgang, så man ikke risikerer at stå med en punkteret cykel på turen. Foto: PR.

Hver femte er cykelturist i ferien: Sådan gør du cyklen klar

Hver femte dansker hopper på jernhesten i ferien, og ifølge Dansk Cykelturisme forventes det tal at stige. Ekspert giver gode råd til at vedligeholde cyklen i sommervarmen.

Danskerne er et cykelpassioneret folkefærd, og selvom ferien står for døren, får det os ikke til at træde ned fra sadlen. Ifølge en undersøgelse fra Dansk Cykelturisme var hver femte dansker cykelturist i 2017, og det tal forventes at stige i år. Det fortæller direktør Jesper Pørksen:

– Alt tyder på, at der kommer flere cykelturister år for år. Det bliver mere udbredt at holde ferie herhjemme, og jeg tror, det hænger sammen med, at flere går op i at holde en mere bæredygtig ferie. Det er jo langt bedre for klimaet at være på cykelferie i Danmark end at tage afsted på charterferie.

I undersøgelsen svarer fire procent af danskerne, at de tager på decideret cykelferie, mens 13 procent holder ferie med mindst én overnatning, hvor de er på cykelture undervejs.

Få en ferieklar cykel
Er du en af de cykelglade danskere, der skal tilbringe ferien i sadlen, er det en god idé at give cyklen et ferietjek først. Det mener Per Normann, der er cykelansvarlig hos Biltema.

– Hvis man skal på længere ture, og cyklen føles træg at træde rundt, bliver det hårdere at cykle. Det er træls at finde ud af undervejs på turen, at cyklen ikke fungerer optimalt, så gennemgå cyklen på forhånd – det giver en meget bedre køreoplevelse.

Per Normann giver fire gode råd til en ferieklar cykel:

1. Tjek dækkene
Start med at tjekke, om der er nok luft i dækkene. Tjek herefter, om dækkene er begyndt at revne i siderne, og om der er nok dækmønster. Hvis der ikke er nok mønster, skal dækkene skiftes ud, for ellers er der stor risiko for, at du punkterer.

2. Kontrollér bremserne
Det er vigtigt, at dine bremser fungerer optimalt, særligt hvis du skal køre hurtig landevejskørsel, så giv dem et grundigt tjek. Træk en bomuldsklud ind mellem forhjul og bremseklodser, så du fjerner småsten og gammelt gummi, som kan nedsætte bremsernes effekt. Gentag herefter på baghjulet.

3. Rens kæden
Rengør både tandhjul og kæde, for der sætter sig grus og snavs. Det kan gøres med en kæderenser. Smør også kæden, men brug så lidt olie som muligt, da for meget olie øger risikoen for, at grus og småsten sætter sig fast.

4. Husk reparationssæt
Det er ikke sjovt at punktere midt på landevejen i Tyskland. Sørg derfor for at have cykelfix og et reparationskit med, så du selv kan fikse cyklen undervejs. Øv dig gerne hjemmefra, så du ved, hvordan du gør.

Kilde: Biltema

2017 legede hver femte dansker cykelturist i ferien, og ifølge Dansk Cykelturisme kommer endnu flere til at gøre det i år. Foto: PR
Kilde Undersøgelse Dansk Cykelturisme Biltema
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X