Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
Ifølge Naturstyrelsen var 2018 rekordår for antallet af overnatninger i naturen. Hos Biltema oplever man igen i år en stigende rift om telte og udstyr til teltferier. Foto: PR.

Teltferier hitter: Det skal du huske på teltturen

2018 var et rekordår for antallet af danskere, der tog på ferie i det fri. I år hitter teltferier fortsat blandt danskerne, og salget af telt- og campingudstyr boomer i sommervejret.

Fuglefløjt, åben himmel og mad over bål. Flere og flere dansker tager på teltferie, og salget af telt- og campingudstyr slår alle rekorder.

– Vi troede egentligt, at vi satte rekord sidste år, men den har vi overgået. Vi har aldrig oplevet så stor efterspørgsel på telte før, siger Per Normann, der er hus- og haveekspert i detailkæden Biltema, som blandt andet specialiserer sig i telte og campingudstyr.

Tager teltet med i naturen

Det ser dog ikke ud til, at de danske campingpladser får meget glæde af danskernes stigende teltkøb. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af overnatninger på landets campingpladser nemlig 18,8 procent lavere i år end samme tidspunkt i 2008.

Modsat campingpladserne så hitter overnatninger under åben himmel. I marts offentliggjorde Naturstyrelsen, at 2018 slog alle rekorder for overnatninger i naturen, og sidste år overnattede mere end 177.000 danskere på en af Naturstyrelsens 150 større lejrpladser rundt i Danmark.

Hos Biltema oplever de også den stigende interesse for overnatning i den fri natur.

– Vi får mange henvendelser fra folk, der skal overnatte i naturen for første gang og derfor har mange spørgsmål. Her handler det ofte om, hvilke soveposer der passer til hvilke temperaturer, hvilke telte der er lette at bære rundt på, og hvordan madlavningen kan foregå, fortæller Per Normann.

Huskeliste til teltturen

Er man nybegynder på teltferie, er der ifølge Per Normann en del ting at huske, særligt hvis overnatningen foregår i den fri natur. Derfor opfordrer han oftest kunderne til at lave en liste over, hvilket udstyr de mangler, så de ikke glemmer noget.

Ifølge ham er der særligt syv ting, du skal huske på teltturen – udover teltet:

  • Sovepose og liggeunderlag
  • Lommelygte
  • Gasbrænder, stormkøkken og køletaske
  • Mad og drikke
  • Kopper, tallerkner og bestik
  • Varmt tøj og praktiske sko
  • Toiletpapir og toiletsager
  • Nødtelefon i tilfælde af uheld
Teltferie i det fri
Det gode sommervejr får flere danskere til at vælge telttur i det fri frem for dyre hoteller. Foto: PR.
Kilde Biltema
Læs også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Det sker i 9300 Sæby!

Gå ikke glip af gode tilbud, konkurrencer, events og Sæby-historier. Modtag en ugentlig opdatering i din mailboks.

Det er fedt at være den første der ved besked, ikke?
Fornavn
Efternavn
Email
Vi sender højst 1 nyhedsbrev om ugen. Du kan til enhver tid framelde dig.
X